wie zijn wij?
Het effect van het programma staat of valt met de professionele kwaliteit van de adviseurs. Dus, wie zijn wij?
Inframe kent zijn oorsprong vanuit Lancae, een psychologisch adviesbureau dat zich inmiddels 25 jaar bezig houdt met assessment, counseling en persoonlijke ontwikkeling. Vanuit deze bezielde oorsprong en in samenspraak met een breed kader aan creatieve professionals is er nagedacht over authenticiteit en identiteit. Zowel het wetenschappelijk kader van de psychologie als de methodische ervaringsleer van creatieve werkvormen zijn vertegenwoordigd.
In elke fase krijg je specifieke ondersteuning vanuit coaches uit het creatieve en psychologische vak.
Waar gaat Inframe voor mij over? Over; vanuit eigen vorm, zijn wie je bent.
Ik heb universitaire studies gevolgd en mijn bagage vanuit het ondernemerschap en als counseler. Ruim 25 jaar run ik mijn eigen bedrijf en coach ik management en professionals in de zakelijke markt.
Met mijn lang gekoesterde wens om aan de kunstacademie les te nemen, weet ik nu ook wat ik anderen gun: het ervaren van je eigen creatieproces. Want in het creëren, besta je moeiteloos. Of het nu een bedrijf of een kunstuiting is, iets creëren bevredigt de behoefte om jezelf te laten zien en in de wereld te zetten. Het maakt trots en laat je diep in jezelf verzinken. Zonder woorden 'weten' wat je doet, maakt krachtig en geeft vertrouwen. Dat gun ik eenieder binnen de coaching en daarbuiten.
Na mijn studie aan de kunstakademie van Arnhem heb ik jaren gewerkt als scenarioschrijver (Het Schnitzelparadijs, Midden In De Winternacht, Boy 7), waarna ik ben gaan regisseren (Het Zusje, Onder Ons). Op dit moment werk ik aan een serie: AUGUSTUS, en een volgende speelfilm: BREACH, naast het ontwikkelen van verschillende serie-formats. “Het werken met acteurs, crewleden, én het begeleiden van schrijvers als script-editor, vergt, meer dan slechts techniek, een inzicht in de drijfveren van degene die tegenover je zit. Beter dan die persoon proberen te overtuigen, moet je hem of haar leren kennen en doorgronden. Zo wordt het werk meer een dialoog, waar beiden in groeien.”
Onder hoge druk montages maken was lange tijd mijn werk, in een donkere wagen met televisieschermen. Meer dan tien jaar bewoog ik me in de televisiewereld en heb ik mijn eigen productiebedrijf gehad. Nu is dit een mooie metafoor voor mijn leven toen: dynamisch en onvoorspelbaar maar ook afgesloten van de buitenwereld. Hier is mijn liefde ontstaan voor het vertellen van verhalen. Beelden zijn voor mij de meest krachtige manier van storytelling. Anders dan met woorden kunnen ze je raken, zonder dat je het hoeft te snappen.
Ik heb het grote geluk gehad dat ik met mijn werk de wereld over kon. Ik heb veel mooie mensen ontmoet, prachtige dingen gezien, heerlijk gegeten, de meest bizarre geuren geroken en ben geprikkeld door de dagen die altijd verrassend waren. Maar onbewust werd ik de wereldreiziger zonder rust en zonder voldoening. Mijn reizen en mijn werk gebruikte ik om te vluchten en het werd tijd om stil te staan. Een lastige tijd omdat echt stil staan soms confronterend is. Er kwam angst, verdriet en boosheid. Langzaam hield het vechten op en kwam er erkenning voor de wirwar aan emoties. Ik kon ruimte voelen voor mijn authentieke stuk en dit is niet meer weg gegaan.
Nu mag ik dit stuk koesteren bij Inframe als coach en facilitator. Drie jaar geleden ben ik begonnen met een coachopleiding en ben nu coach. Ik ben mijn kwaliteiten op een andere manier gaan waarderen en heb gevonden wat ik graag doe: in verbinding en contact met de ander op onderzoek naar zijn of haar verhaal. Op persoonlijk niveau ben ik afgelopen jaren gegroeid en kan ik nu met recht zeggen dat mijn kracht ligt in mijn sensitiviteit, openheid en mijn prikkelende eerlijke en soms kritische blik. Inframe heeft gezorgd voor meer contact met mijn eigen authentieke waarden en mijn innerlijke drijfveren. Ik durf mijn passie voor fotografie weer op te pakken, het lukt weer om te schrijven, durf te creëren en belangrijker nog: het mag vaker door anderen gezien worden.